Rotterdam, 21 juli, 2022 – Kadans Science Partner is verheugd met de uitbreiding van Viroclinics-DDL in de Rotterdam Science Tower. Viroclinics-DDL breidt haar aanwezigheid in de innovatieve toren verder uit met nieuwe laboratorium- en kantoorruimten.

Viroclinics-DDL is al een bekende naam in de Rotterdam Science Tower en was al aanwezig toen Kadans Science Partner het gebouw in 2021 kocht. Viroclinics-DDL breidt nu uit met een extra ca. 3000 m2 op de 16e en 17e verdieping van de toren. Viroclinics-DDL is een toonaangevend diagnostisch en klinisch laboratorium dat klinische en preklinische studies ondersteunt voor de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins ter preventie en behandeling van virusinfecties. Door de biofarmaceutische sector te voorzien van geavanceerde diagnostiek en diverse diensten en adviezen, werkt Viroclinics-DDL mee aan het verbeteren van de gezondheid van mens en dier. Begin dit jaar is Viroclinics-DDL overgenomen door Cerba Healthcare/Cerba Research, waarmee de organisatie hun diagnostische oplossingen voor klinisch onderzoek verder heeft uitgebreid.

“De uitbreiding is in lijn met onze sterke groeistrategie. Met de additionele laboratorium- en kantoorruimten zijn we nog beter in staat om pharma en biotech klanten te ondersteunen met hun toekomstige anti-virale en preventieve strategieën. Ons ultieme doel is om de ontwikkeling van een breed scala aan medicijnen tegen humane ziekten te faciliteren. We kijken ernaar uit om de 16e en 17e etages spoedig in gebruik te nemen.”

Saskia Smits, General Manager Viroclinics-DDL Rotterdam locatie

De Rotterdam Science Tower is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationale landingsplaats voor innovatie en ondernemerschap. De sterke mix van huurders die aanwezig is zorgt voor veel kennis, innovatie en R&D mogelijkheden. Om het gebouw klaar te stomen voor de toekomst, worden diverse verdiepingen momenteel volledig gerenoveerd. Na de renovatie beschikt het gebouw over energielabel A en een eigen WKO-installatie. Eerder werd de begane grond al verbouwd, waarmee het nu een centrale ontmoetingsplaats is geworden met uitgebreid restaurant. Hier ontmoeten huurders elkaar, wordt kennis uitgewisseld en komen samenwerkingen tot stand.

De Rotterdam Science Tower maakt bovendien deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 24 campussen en science parken in Europa met elkaar verbindt. Rotterdam Science Tower heeft momenteel nog ruimte beschikbaar voor organisaties die graag deel uit willen maken van dit netwerk.

Klik hier voor meer informatie over de Rotterdam Science Tower.