Wageningen, 5 juni 2024 – Op Wageningen Campus is de bouw van het nieuwe Plus Ultra III Wageningen gisteren officieel van start gegaan. Dit nieuwe multi-tenant gebouw voor de food, feed & biobased sector komt pal naast Plus Ultra en Plus Ultra II met het ondernemersplein als verbindende factor.

De start van de bouw werd op dinsdag feestelijk gevierd met een officieel moment. Met mooie woorden van Johan van Gerven (Country Lead Development, Kadans Science Partner), Leon Skaliotis (General Manager, Flavourtech) en  Sebastiaan Berendse (Director of Value Creation, Wageningen University and Research) werd deze mijlpaal gemarkeerd. De starthandeling werd vervolgens muzikaal opgeluisterd met een speciaal geschreven lied over de essentie van Plus Ultra III: het stimuleren van ontmoetingen.

Flavourtech voorop

Bij de start van de bouw kon Kadans Science Partner ook de eerste huurder verwelkomen: Flavourtech. Flavourtech is een wereldwijde technologiefabrikant die gespecialiseerd is in aroma herwinning, extractie en verdampingsoplossingen voor de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. Met een hoofdkantoor in Australië en kantoren over de hele wereld, wordt Plus Ultra III de thuisbasis van Flavourtech in Nederland.

“Flavourtech en al onze Europese klanten zijn erg enthousiast dat Flavourtech hun nieuwe kantoren en nog belangrijker hun proeffabriek op Wageningen Universiteit krijgt. We kijken uit naar de toekomstige samenwerking met klanten, academisch personeel en het internationale bedrijfsleven om de smaken en aroma’s van voedsel en dranken van de toekomst te ontwikkelen en te verbeteren” zegt Leon Skaliotis, General Manager Flavourtech.

Omgeving voor innovatieve bedrijven

Plus Ultra III wordt een toekomstbestendig gebouw dat zo’n 7.600 m2 ruimte biedt aan laboratoria, pilot-plants en kantoren. Doordat de constructie vrijwel volledig uit hout (CLT) bestaat, loopt het gebouw voorop in duurzaamheid. Plus Ultra III maakt daarnaast deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 30 science clusters in Europa verbindt.

Wageningen Campus

Wageningen Campus is een ontmoetingsplek waar studenten, wetenschappers, ondernemers, start-ups, ngo’s, het mkb en R&D-centra van (inter)nationale bedrijven kunnen samenwerken en kennis kunnen delen om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen. Het is een hotspot voor innovatie en kennisdeling die talent en wetenschappelijke expertise samenbrengt. Wageningen Campus huisvest in totaal al meer dan 200 ondernemingen, waaronder unieke bedrijven en organisaties zoals OnePlanet Research Center, DSM-Firmenich, Yili, FrieslandCampina en Unilever.