Leiden, 12 mei 2022 – Het nieuwe R&D business centrum op het Leiden Bio Science Park, Plus Ultra Leiden, is vandaag officieel geopend. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – Ernst Kuipers – draaide de eerste sleutel om met Michel Leemhuis (CEO & co-founder, Kadans Science Partner), Ida Haisma (Director, Stichting Leiden Bio Science Park) en Henri Lenferink (Burgemeester gemeente Leiden). De opening markeert een nieuwe mijlpaal in de doorontwikkeling van het Leiden Bio Science Park.

Het gebouw vertegenwoordigt ruim 17.000 vierkante meter met flexibel in te delen bedrijfsruimtes. Ook is Plus Ultra Leiden beoordeeld met een ‘Excellent’ binnen het duurzaamheidskeurmerk BREAAM. De officiële opening vond plaats tijdens het Life Sciences Café. De campusbewoners, stakeholders, betrokkenen en andere geïnteresseerden konden vandaag voor het eerst binnenkijken in de nieuwste aanwinst voor het Leiden Bio Science Park.

Centrale plek voor groei en samenwerking

Plus Ultra is een ontwikkeling van Kadans Science Partner en biedt bedrijven, zoals scale-ups, de kans om te groeien op het Leiden Bio Science Park. De community draait om life sciences en health, en het gebouw is het centrale ontmoetingspunt voor bedrijven en organisaties op het science park. Het R&D business centrum brengt een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisorganisaties samen. Daarnaast dragen de gedeelde voorzieningen bij aan het stimuleren van verdere ontmoetingen tussen de verschillende huurders.

Plus Ultra Leiden maakt tevens deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 24 science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. Zo wordt samenwerking tussen innovatieve bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen gestimuleerd om samen aan een betere toekomst te werken.

Belangrijke, innovatieve spelers

Tijdens de officiële opening leerden de aanwezigen de eerste huurders van Plus Ultra Leiden kennen. Zo spraken Gabriel de Scheemaker (Director & co-founder, LeydenJar Technologies), Jeroen Rovers (Chief Medical Officer, Immunicum AB), Jaap Koopman (CEO, Fibriant) en Ingeborg van Gemeren (VP Biz Dev & Marketing, Thermo Fisher) over de innovatieve activiteiten en groei van hun organisaties.

“We zijn enorm trots op dit gloednieuwe laboratorium- en kantoorgebouw. Plus Ultra Leiden vertegenwoordigt namelijk een belangrijke locatie als het aankomt op life sciences, health en duurzaamheid”, vertelt Michel Leemhuis, CEO van Kadans Science Partner. “Het is een belangrijke aanwinst voor de community van het science park én voor ons eigen ecosysteem van services en netwerken.”