U-Protein Express BV, een dochteronderneming van het beursgenoteerde ImmunoPrecise Antibodies Ltd., heeft een lange termijn huurovereenkomst getekend met Kadans Science Partner voor Accelerator, een nieuw multi-tenant gebouw op Utrecht Science Park.

Accelerator biedt ruimte aan meerdere bedrijven in de Life Sciences sector die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up. Het ontwerp is gebaseerd op de visie van beursgenoteerde biotechnologie bedrijven Genmab en Merus: het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen. Accelerator onderstreept deze ambitie door een unieke hub te creëren in het innovatie ecosysteem. Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd en is gelegen op een prominente plaats, naast de entree van het Utrecht Science Park.

Dr. Martin Hessing, General Manager van U-Protein Express geeft aan: “We zijn verheugd om onze voortdurend uitbreidende serviceactiviteiten naar het nieuwe gebouw te verplaatsen, samen met belangrijke stakeholders zoals Genmab en Merus. Dit zal ons in staat stellen om gelijke tred te houden met onze groeiende activiteiten op het gebied van contractonderzoek, aangezien Accelerator ons meer dan 3-4 keer de huidige capaciteit zal geven”.

U-Protein Express biedt productie van recombinante eiwitten en antilichamen voor onderzoek en preklinische toepassingen. U-Protein Express maakt deel uit van de ImmunoPrecise Antibodies-familie, een internationaal, full-service, therapeutisch antilichaamontdekkingsbedrijf.

“Deze overgang past heel goed in onze visie van een wereldwijde expansie en stelt ons in staat om extra diensten aan te bieden die onze filosofie van continue innovatie ondersteunen”, aldus Dr. Jennifer Bath, President en CEO van ImmunoPrecise.

“We zijn blij om U-Protein Express te verwelkomen in Accelerator. Accelerator is ontworpen om Life Sciences bedrijven te faciliteren en te verbinden, waardoor er een hechte internationale community ontstaat binnen het Utrecht Science Park. U-Protein Express is een mooie aanvulling op het ecosysteem en Accelerator zal hun groeiambities stimuleren”, aldus Chiel van Dijen, Commercial Director van Kadans Science Partner.

Lees meer over Accelerator of neem contact op met Johan van Gerven voor meer informatie:

Johan van Gerven     M: +31 (0)6 53582847     T: +31 (0)411 625 625     E: j.gerven@kadans.com