Gefeliciteerd TUX Mobility!

Dinsdagavond 27 oktober is de Breda Startup Award uitgereikt. In evenementencomplex Breepark pitchten vijf finalisten voor een deskundige jury over hun ambitie en groeipotentieel. De finale werd live uitgezonden op het nieuwe online platform van Breda Startup. De Breda Startup Award is dit jaar gewonnen door TUX mobility. Zij ontvingen uit handen van Wethouder Boaz Adank de award voor hun startup die werkt aan schone mobiliteit in opkomende landen.

Kadans Science Partner is partner van Breda Startup en onze eigen Ecosystem Manager Tom Straeter maakte onderdeel uit van de jury. Namens Kadans overhandigden hij en Commercial Manager John Megens de TripleO Campus Pitch Voucher. Hierbij wordt de winnaar uitgenodigd om te komen pitchen voor de nieuwsgierige community van de TripleO Campus, bestaande uit 100 creatieve en innovatieve bedrijven en organisaties.

TUX mobility B.V.

TUX mobility ontwikkelt duurzame voertuigen voor opkomende landen waar de behoefte aan schone mobiliteit groot is. In India bijvoorbeeld is een kwart van de luchtvervuiling afkomstig uit de tuk tuk. TUX mobility heeft de oplossing ontworpen: duurzame tuk tuks die ook nog eens betaalbaar zijn met behulp van onder andere zonnecellen op het dak. Met een jong team met diverse disciplines bekijken zij deze wereldproblematiek met een frisse, innovatieve blik.

Andere finalisten waren de Nationale Keukenzetter, Scentronix, Breda Maakt Mij Blij en Secrevo.