Dinsdagmiddag is tijdens de PROVADA het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw multi-tenant gebouw op Leiden Bio Science Park. Michel Leemhuis, CEO Kadans Science Partner, en Michel Leenders, Directeur Vastgoed Universiteit Leiden, ondertekenden de onderzoeksovereenkomst bij de stand van de Gemeente Leiden.

Kadans Science Partner gaat Plus Ultra Leiden ontwikkelen en exploiteren, een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor bedrijven en instellingen actief in de Life Sciences. Dit nieuwe gebouw komt op de Kop van Leeuwenhoek, een deelgebied naast de entree van het Leiden Bio Science Park.

Met 15.000 m2 oppervlak aan kantoren, laboratoria en algemene voorzieningen ter versterking van het innovatieve ecosysteem van het Leiden Bio Science Park, biedt Plus Ultra Leiden een antwoord op de groeiende behoefte aan huisvesting op maat op het park. Door realisatie van uitgebreide mogelijkheden tot ontmoeten, lunchen, vergaderen en presenteren wordt kennisuitwisseling en contact bevorderd om zo ook de afstanden tussen startups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven te verkleinen. Plus Ultra Leiden krijgt een flexibele indeling om toekomstige huurders op maat te bedienen.

Kadans legt de lat voor duurzaamheid hoog: de ambitie is om met het ontwerp en de ontwikkeling van dit state-of-the-art laboratorium- en kantoorgebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat te behalen.