Plus Ultra Leiden begint vorm te krijgen. De verschillende verdieping in de hoog- en laagbouw zijn duidelijk zichtbaar en ook de eerste gevel delen zitten er al op. Aan de binnenkant begint ook het atrium goed zichtbaar te worden. De opvallen de schuine trappen zitten er al in en het licht valt rijkelijk binnen. Het belooft een bijzondere entree naar het gebouw te worden. Het atrium wordt dan ook dé ontmoetingsplaats van Plus Ultra Leiden. Er zullen hier vast veel mooie samenwerkingen gaan ontstaan!

  • Plus Ultra Leiden beschikt over ongeveer 16.000 m2 aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook is er een incubatorfunctie gerealiseerd waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staan. Rondom het centrale atrium ligt een galerij die toegang geeft tot de vrij indeelbare vloeren. Iedere vloer is vrij van kolommen en kan flexibel worden ingedeeld in een combinatie van labruimten en kantoren. Zo helpt Kadans haar huurders met het creëren van hun ideale werkplek.

Plus Ultra Leiden wordt het nieuwe R&D en business center op het Leiden Bio Science Park specifiek gericht op life sciences. Door het realiseren van vele mogelijkheden voor ontmoetingen en evenementen wordt de uitwisseling van kennis bevorderd en de samenwerking tussen startups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven en kennisinstellingen gestimuleerd. Daarnaast wordt elke organisatie onderdeel van het uitgebreide internationale netwerk van Kadans, waarbij diverse diensten worden aangeboden bovenop de accommodatie. Het nieuwe gebouw zal naar verwachting eind 2021 worden opgeleverd