Eerder deze maand bereikte de bouw van het Kopgebouw zijn hoogste punt. Op donderdag 16 juni werd deze mijlpaal feestelijk gevierd en volgens traditie de vlag gehesen op de nieuwste locatie van Smart Campus Leerpark.

Het nieuwe Kopgebouw is een ontwikkeling van Kadans Science Partner en brengt onderwijs, ondernemerschap en innovatie samen. Zo zal op de vierde en vijfde verdieping de Dordrecht Academy haar intrek nemen. Daarnaast verbindt een loopbrug het Kopgebouw met de naastgelegen Duurzaamheidsfabriek, om letterlijk een burg te slaan tussen het mbo en hbo. Op de overige verdiepingen is plaats voor bedrijven die zich focussen op techniek en innovatie. Deze combinatie maakt het Kopgebouw een plek waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden en versterken. Door de markante gevel met gedrapeerd theaterdoek zal het Kopgebouw een herkenningspunt zijn bij de entree van het Leerpark.

Erwin van Braam, directeur Dordrecht Academy: “Het Kopgebouw wordt naast de Duurzaamheidsfabriek dé plek voor hoogwaardig onderwijs, innovatie én ontmoeting. Bedrijven kunnen er samen én met mbo-, ad-, en bachelor-studenten werken aan uitdagende innovatieve projecten.”

Duurzaam

Vanaf de start van de ontwerpplannen voor het Kopgebouw is ingezet op een hoge duurzaamheidsambitie. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Vanwege die duurzaamheidsmaatregelen heeft de Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat toegewezen aan het Kopgebouw.

Smart Campus Leerpark

Eerder dit jaar werd de nieuwe naam van het Leerpark bekend gemaakt: Smart Campus Leerpark, of kortweg SCALE, waarmee de status van campus wordt versterkt. SCALE is de allereerste campus die digitale- en fysieke innovatie echt weet te verbinden. Hier werken wereldspelers samen met het mkb, scale-ups en kennisinstellingen aan de producten van nu en morgen. Door de focus op de toepassing van technologie en nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs, heeft de campus in Nederland een unieke positie. Het Kopgebouw draagt bij aan de versterking van de verbinding tussen onderwijs en ondernemerschap.

Het Kopgebouw maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. Zo wordt samenwerking tussen innovatieve bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen gestimuleerd om samen aan een betere toekomst te werken.