Arenberg Science Park wordt zo belangrijke Europese link

Leuven, 28 april 2022 – Kadans Science Partner kondigde op 28 april de overname aan van Intarsia Vastgoed nv. Deze vennootschap exploiteert het Intarsia gebouw, dat deel uitmaakt van het Arenberg Science Park. De overname van de aandelen van Intarsia Vastgoed van voormalig eigenaar familie Van Roey staat symbool voor de verdere uitbreiding van Kadans in België.

 

Kadans breidde in 2021 voor het eerst uit naar België met de aankoop van Watson & Crick Hill in Louvain-la-neuve, op 30 kilometer van het Arenberg Science Park. De Europese ontwikkelaar en investeerder van wetenschapsparken en universiteitscampussen heeft als doel om beide locaties met elkaar te verbinden, alsook de link te leggen met het internationale netwerk. Op die manier worden samenwerkingen en innovaties tussen de intussen al 24 campussen en science parken van Kadans in Europa, versneld.

Innovatie prioriteit

Het Arenberg Science Park staat gekend om zijn kennisintensieve focus en grenst aan het hoog aangeschreven onderzoekscentrum Imec en de Arenberg Campus van KU Leuven. Deze campus schijnt vooral haar licht op biomedische wetenschappen, geestes- en sociale wetenschappen alsook engineering. Kadans wil met de overname van Intarsia Vastgoed de ontwikkeling van het wetenschapspark helpen ondersteunen alsook haar voetafdruk in de sterk innovatieve omgeving vergroten. Door de nabijgelegen snelweg is het wetenschapspark snel bereikbaar vanuit grootsteden als Gent, Brussel en Antwerpen.

Het door Intarsia Vastgoed geëxploiteerde gebouw zelf bestaat uit 5 verdiepingen met ruim 5.500 m2 laboratorium- en kantoorruimten. Het gebouw is voor lange termijn volledig verhuurd aan organisaties die zich focussen op onderzoek en innovatie. Door de flexibele indeling met labs, pilot plants en kantoren voor meerdere innovatieve partijen, past het gebouw binnen de visie van Kadans. Het complex biedt ruimte voor samenwerking en ontmoetingen, iets waar Kadans binnen haar netwerk sterk op inzet.