Kennishub voor wetenschap en innovatie in life sciences bevordert ontwikkelingen voor zorgsector

Amsterdam, 14 februari 2024 Kadans Science Partner heeft feestelijk het gloednieuwe Plus Ultra Amsterdam op het Medical Business Park geopend, gelegen bij het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, in het bijzijn van Jeroen Heijs van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De opening van Plus Ultra Amsterdam is een grote stap voorwaarts voor bedrijven in de life sciences- en zorgsector die gezamenlijk streven naar een toekomst waarin ziektes worden voorkomen en patiënten de beste behandelingen krijgen – een ambitie die nauw aansluit bij de missie van het Amsterdam UMC.

Plus Ultra Amsterdam maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 27 science clusters in Europa met elkaar verbindt. “We zijn enorm trots dat Plus Ultra Amsterdam nu officieel open is. We geloven dat een plek als deze van grote waarde is voor ontmoetingen en het delen van kennis. De naam ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’, en is daarmee een directe verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. We kijken er naar uit om het Kadans netwerk nog verder uit te breiden samen met alle partijen die hun intrek nemen in het gebouw,” vertelt Johan van Gerven, Director Development bij Kadans Science Partner.

Bevorderen wetenschap

Plus Ultra Amsterdam is het eerste gebouw waarin meerdere huurders huisvesten die zich richten op gezondheidsonderzoek op het Medical Business Park. In het gebouw komen studenten, wetenschappers en ondernemers bij elkaar om samenwerking en wetenschappelijke ontwikkelingen te bevorderen. Het gebouw bestaat uit 7.368 vierkante meter ruimte verdeeld over zeven verdiepingen. Ten minste 3.000 vierkante meter is beschikbaar voor laboratoria. Plus Ultra Amsterdam is ontworpen met de focus op het bevorderen van interactie tussen huurders, waarbij een open atrium fungeert als een verbindend element voor alle gebruikers van het gebouw. Er is nog ruimte beschikbaar voor diverse huurders binnen de life sciences.

State-of-the-art innovatiehub

De groene campusomgeving van het Medical Business Park is een uitstekende locatie voor life sciences- en gezondheidsorganisaties, vanwege de hooggespecialiseerde medische kennis en onderzoeksfaciliteiten die aanwezig zijn in en rondom het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Als een van de eerste projecten op de campus vormt Plus Ultra Amsterdam een belangrijke link in het bestaande Amsterdam UMC ecosysteem. Het gebouw dient als een bruisende innovatiehub waar wetenschap en ondernemerschap samenkomen om nieuwe methoden voor diagnostiek en behandeling te ontwikkelen.

Nationale Zorginnovatieprijs 2024

De feestelijke opening van Plus Ultra Amsterdam werd afgetrapt met een welkomstwoord van Michel Leemhuis, CEO bij Kadans Science Partner, en Gerty Holla namens de Zorg2025-partners. Andere aanwezige panelleden waren Jeroen Heijs (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Marlies Schijven (Amsterdam UMC), Hans van Goudoever (Raad van Bestuur Amsterdam UMC) en Alexander Scholtes (Gemeente Amsterdam).

Tijdens de opening vond de regionale voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024, een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De hele dag stond in het teken van het werken aan innovaties voor een betere toekomst voor diagnostiek en behandeling. Daarmee was de regionale voorronde een mooie aanvulling op de opening van Plus Ultra Amsterdam. EIDOS, een concept van Ellogon.AI werd door de jury verkozen voor een plek in de landelijke finale. Daarnaast was Maryse Wiewel van Healthplus.ai, winnaar van de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023, te gast als spreker.

Klik hier voor meer informatie over Plus Ultra Amsterdam. Zelf een keer een kijkje nemen in Plus Ultra Amsterdam? Neem vooral contact op met Sjoerd Harsveldt via s.harsveldt@kadans.com

Bekijk hier de aftermovie