Utrecht, 13 oktober 2023 – Kadans Science Partner opent op het Utrecht Science Park het gloednieuwe R&D innovatiecentrum, Accelerator Utrecht. Dit state-of-the-art multi-tenant gebouw verwelkomt niet alleen vooraanstaande biotechnologiebedrijven, maar ook scale-ups die hun ontwikkeling willen versnellen.

Toekomst Science Park

Op donderdag 12 oktober werd de feestelijke opening van Accelerator Utrecht gevierd, waar verschillende prominente sprekers hun visie deelden over de toekomst van Utrecht Science Park en de mogelijkheden van dit nieuwe gebouw. Onder de sprekers bevonden zich Chiel van Dijen (Commercial/Managing Director Netherlands Kadans Science Partner), Jan van de Winkel (CEO Genmab), Jennifer Bath (CEO ImmunoPrecise), Bill Lundberg (CEO Merus), Margot van der Starre (Vice President of the Executive Board, Utrecht University), Ronald Venderbosch (Directeur Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen, Gemeente Utrecht) en hosts Frédérique Arnold en Mark Wijsman.

Biotech innovatie-hub in Utrecht

Accelerator Utrecht biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten, waaronder laboratoria, kantoren en gedeelde voorzieningen zoals een ruim atrium, een auditorium en catering. Het gebouw is volledig afgestemd op de specifieke behoeften van beursgenoteerde biotechbedrijven die er huisvesten: Genmab, Merus en ImmunoPrecise Antibodies. Het gebouw is, net als het naastgelegen Genmab R&D Center, ontworpen door het Nederlandse architectenbureau cepezed. Accelerator Utrecht en Genmab R&D Center zijn met een luchtbrug fysiek verbonden. Het ontwerp is geïnspireerd op de missies van Genmab en Merus, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten door middel van innovatieve therapieën, voornamelijk door waardevolle samenwerkingsverbanden aan te gaan. Accelerator Utrecht fungeert als een unieke hub binnen het innovatieve ecosysteem van Utrecht Science Park. Daarnaast maakt Accelerator Utrecht ook deel uit van het internationale netwerk van Kadans, waarmee innovatieve organisaties in meer dan 25 science clusters in Europa met elkaar worden verbonden.

Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio en dient als een ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven en de academische wereld om gezondere, veiligere en duurzamere steden te ontwikkelen, zowel in het heden als in de toekomst. Hier werken meer dan 30.000 wetenschappers en medewerkers van vooraanstaande medische centra, kennisinstellingen en R&D-bedrijven intensief samen. De focus ligt op het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidszorg, life sciences en duurzaamheid. Daarnaast is er een sterke verbinding met de ruim 55.000 studenten die hier studeren.

Samenwerking stimuleren

“De opening van Accelerator Utrecht markeert een mooie mijlpaal voor het Utrecht Science Park”, aldus Johan van Gerven, Director & Head of Development Kadans Science Partner. “Het is een prachtige ontwikkeling, en we zijn bijzonder trots op het feit dat we een waardevolle bijdrage mogen leveren aan dit bruisende ecosysteem. Om een optimale samenwerking binnen de bedrijven te stimuleren, hebben we bewust gekozen voor flexibel indeelbare verdiepingen, waardoor laboratoria en kantoren van verschillende omvang en op diverse locaties in samenspraak met de huurders kunnen worden gecreëerd. We kijken vol enthousiasme uit naar de samenwerkingsverbanden en partnerschappen die voortkomen uit deze bijzondere ontwikkeling.”