Kadans Science Partner is verheugd om Eurofins welkom te heten op At The Park. Momenteel wordt er in recordtijd een nieuwe labfaciliteit opgezet op de innovatieve campus in Rijswijk. Met de 2.200 m2 die Eurofins huurt is hier zeer binnenkort het grootste coronatestlab van Nederland gevestigd.

Nog deze maand moet het laboratorium operationeel zijn. Er zullen dan elke dag 44.000 coronatests worden geanalyseerd. Met de beschikbare ruimte zou dit aantal zelfs nog kunnen groeien naar 65.000 tests per dag. Het wordt daarmee het lab met de grootste capaciteit van Nederland. Eurofins is een van de bedrijven die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn ingehuurd om de wachttijden van de teststraten te reduceren. Nu worden nog veel tests naar in een lab van Eurofins in München gebracht, binnenkort zullen al deze test op de campus in Rijswijk worden uitgevoerd.

Jacob Olie, Director Clinical Diagnostics Benelux: “We zijn trots op het nieuwe laboratorium op deze zeer geschikte locatie en blij met de de uitstekende samenwerking met Kadans Science Partner op het gebied van aanpak, faciliteiten en services.”

Nadat bekend werd dat Eurofins de testen in München liet uitvoeren, benaderde Kadans Eurofins en is de keuze gemaakt een nieuw coronatestlab op At The Park te realiseren. Eurofins maakt al deel uit van het internationale netwerk van Kadans. Zo is Eurofins al bij Kadans gevestigd op Wageningen Campus.

Eurofins kijkt ook verder in de toekomst. Voor het nieuwe lab op At The Park zijn ruim tachtig machines aangekocht. Deze kunnen ook voor ander onderzoek ingezet worden, zoals milieu analyses of voedseltechnologie. Met de nieuwe locatie op At The Park versterkt Eurofins ook haar positie in Nederland. De multinational heeft achthonderd laboratoria over de hele wereld, waarvan zeventig in Nederland.

At The Park

At The Park is een nieuwe innovatieve campus in Rijswijk. De voormalige Shell locatie wordt momenteel volledig herontwikkeld door Kadans. Met laboratoria en kantoren voor kennisintensieve organisaties wordt er op de campus gewerkt aan een duurzamere toekomst. Met winkels, horeca en wonen voorziet Kadans de Plaspoelpolder bovendien van een levendig groen hart. Eerder vestigde TNO, CBR en Center zich al op At The Park. At The Park maakt deel uit van het Europese netwerk van Kadans, waardoor internationale connecties tussen bedrijven en organisaties worden gestimuleerd.