Kadans voegt drie objecten op West of Scotland Science Park toe aan haar Pan-Europese science park portefeuille. De objecten zijn verworven van Maven Capital (Paradigm Portfolio 1) LLP, geadviseerd door Paradigm Property Consultants en Savills. Het gaat om twee multi-tenant gebouwen en één single-tenant gebouw met kantoren en laboratoria. De gebouwen zijn volledig verhuurd aan onder andere bekende namen zoals Merck, REPROCELL en Albany Molecular Research.

Schotland heeft een van de grootste life sciences clusters van Europa. Met meer dan 37.000 werknemers en 700 organisaties wordt er £4,2 miljard bruto bijgedragen aan de Schotse economie. Het West of Scotland Science Park is een van de belangrijkste clusters in Glasgow en bestaat uit circa 40 bedrijven verdeeld over 23 gebouwen. Een van de grote voordelen van het science park is de nabijheid van toonaangevende onderzoeksinstituten en universiteiten, waardoor er beschikking is tot bekwaam personeel, goede faciliteiten en diverse samenwerkingsmogelijkheden. Kadans wil graag hieraan bijdragen door value add services, een internationaal netwerk en groeikapitaal te bieden.

Met de acquisitie op West of Scotland Science Park telt de portefeuille van Kadans nu 30 gebouwen en diverse projecten in ontwikkeling in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Kadans heeft als doel samen te werken met universiteiten en organisaties door heel Europa, om samen één sterk kennisintensief ecosysteem van science parks te creëren.

Kadans werd bij de transactie bijgestaan door Creative Places specialist R&D real estate consultants. CMS en Mills & Reeves acteerden als juridisch adviseurs voor Kadans. Burness Paull acteerde als juridisch adviseur voor de verkoper.