Startups gezocht voor uitdagingen van Antea Group, Boom uitgevers, Nijestee, Bossers & Cnossen, Intergas en Cosun Beet Company

Zes gevestigde bedrijven uit Noord-Nederland challenges (uitdagingen) hebben geformuleerd en startups zoeken met innovatieve oplossingen. Het doel van het initiatief ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Startups kunnen zich tot en met 15 maart 2021 inschrijven voor één van de zes challenges via onderstaande knop.

Waarom Groningen OPEN?

Het doel van ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen.

Startups hebben vaak baat bij de opgebouwde expertise en ervaring van grotere bedrijven als het gaat om productverbetering, marktkennis en -acceptatie. En andersom zijn gevestigde bedrijven voor hun concurrerend vermogen in groeiende mate afhankelijk van de snelheid en flexibiliteit van innovatieve startups. Toch vinden beide partijen het vaak een uitdaging om contact te leggen of samen te werken. Groningen OPEN biedt startups de kans om in contact te komen met gevestigde bedrijven en te reageren op hun actuele vraagstukken, oplossingen te ontwikkelen, te testen en eventueel implementeren.

De challenges

Zes gevestigde bedrijven – Antea Group, Boom uitgevers, Nijestee, Bossers & Cnossen, Intergas en Cosun Beet Company –  staan open voor innovatie en samenwerking met startups. Zij hebben challenges geformuleerd en gaan de komende weken samen met de organiserende partners van Groningen OPEN op zoek naar startups die een goede oplossing voor hun vraagstuk kunnen bieden.

Over Groningen OPEN

Groningen OPEN is een nieuw project van Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Na deze eerste editie wordt geëvalueerd hoe het programma in de toekomst zo effectief mogelijk kan worden ingericht. Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen!