Op donderdag 15 juli vond de netwerkborrel plaats in samenwerking met Breda Startup! In een huiskamer setting op het terras van het Blushuis konden gasten plaatsnemen. Wél zittend en op 1,5 meter afstand, want dit was verplicht i.v.m. de laatste COVID maatregelen. Dit mocht de pret echter niet drukken!
Tal van verschillende bedrijven in alle groottes waren hier uiteindelijk bij aanwezig. Startups, scale-ups, Gemeente en ook grote organisaties. Medeorganisator Peter Brouwers trad op als host en opende de netwerkbijeenkomst, om vervolgens Kadans Science Partner te introduceren. Tom Straeter en Saskia van Rijn vertelden wat Kadans precies voor organisatie is en wat er leeft op de TripleO Campus. De campus in Breda is uniek: de club bedrijven wordt benaderd als één community, omdat dit volgens Kadans versterkend werkt. Toekomstplannen als een verbouwing van de kantine, grote externe events en samenwerking met hogescholen staan op de planning.
Sprekers Jeroen de Punder en Roderick Rodenburg startten al snel daarna met hun inspirerende verhalen, in gespreksvorm met Peter.
Jeroen de Punder is eigenaar van Social Care Network, waar het bekende label NLvoorelkaar uit is voortgekomen. NLvoorelkaar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Elk jaar wordt het do-good platform door meer dan een miljoen mensen bezocht. Jeroen vertelt over hoe het is begonnen, dat hij veel ervaring opdeed door te werken voor merken als Ricoh, Axis en Kwantum.
Dit veranderde allemaal toen zijn dochter de diagnose van het Ushersyndroom kreeg. Dit betekent dat ze vroeg of laat blind én doof wordt. Een heftig verloop, maar zijn dochter laat zich niet kennen en stelt mooie doelen. Jeroen raakte geïnspireerd; “hoe kan ik iets bijdragen om mijn dochter trots te maken, ook goed doen aan de wereld?” En zo geschiedde. Ook hij kende tegenslagen, maar inmiddels is NLvoorelkaar ontdekt door het Nederlands Elftal, Rico Verhoeven, het Ministerie en zelfs het Koningshuis. Een concept om trots op te zijn.
Kort daarna volgde Roderick Rodenburg, eigenaar van Roseman Labs. Een bedrijf dat zich verdiept in veilige rekensoftware. Zij vereenvoudigen de allernieuwste privacy technologieën bij het werken met zeer gevoelige data. Hun technologie stelt organisaties in staat data te analyseren die in verschillende silo’s zitten opgeslagen en daar ook blijven. Deze data worden versleuteld om er vervolgens een berekening overheen te draaien.
Rodenburg noemt als voorbeeld complexe politiezaken waar verschillende informanten met elkaar willen communiceren. Voorheen werden die data op een centraal punt bijeengebracht om ze te analyseren. Daarbij moest je maar hopen dat niemand met die data aan de haal ging.
Bij de methode van Roseman Labs blijven data op hun plek staan. Het algoritme reist als het ware langs de verschillende databases. Aan het begrip data soevereiniteit wordt concreet invulling gegeven. Zo blijft iedereen baas over de eigen data.
De TripleO Campus en Breda Start Up kijken samen terug op een geslaagd event en kijken uit naar de volgende bijeenkomst.