Kadans Science Partner ontwikkelt een nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus, onderdeel van Campus Groningen. DNV GL heeft onlangs de samenwerking met Kadans bekrachtigd door de eerste huurovereenkomst te tekenen. In het nieuwe multi-tenant gebouw wil DNV GL samen met internationale partners gaan werken aan de energietransitie en duurzame energiesystemen.

Het nieuwe gebouw van ruim 10.000 m2 zal de naam ‘Plus Ultra Groningen’ gaan dragen. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Naast huisvesting voor DNV GL biedt het gebouw op maat gemaakte kantoren en laboratoria voor startups, scale-ups en innovatieve bedrijven en organisaties. De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Zernike Campus. Zo zal DNV GL er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren.

“Voor onze Groningse DNV GL locatie en onze medewerkers is de verhuizing naar een duurzaam gebouw met flexibele werkplekken en ultramoderne testfaciliteiten een prachtige stap voorwaarts. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen die het nieuwe pand en de levendige Zernike Campus ons gaan brengen”, aldus Johan Knijp van DNV GL.

Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Alle organisaties in het multi-tenant gebouw hebben toegang tot gemeenschappelijke meetingfaciliteiten, business en community events en diverse andere services die bovenop de huisvesting worden aangeboden. Zo worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen waar Kadans actief is.

Zernike Campus is onderdeel van Campus Groningen, hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland, dat zich sterk ontwikkelt. Met de ontwikkeling voegt Kadans dan ook een van de grootste campussen van Nederland toe aan haar internationale netwerk. De oplevering van Plus Ultra Groningen staat gepland in de zomer van 2022.

  • Plus Ultra Groningen nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus
  • Plus Ultra Groningen nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus