MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Bent u bezig of wilt u beginnen met een R&D-samenwerkingsproject waarbinnen minstens twee mkb’ers werken aan een nieuwe ontwikkeling van een product, productieproces of dienst. De aanvragen zullen worden beoordeeld door een tenderprincipe. Dit houdt in dat de beste aanvragen worden beloond. Lees hier meer over de details en criteria van MIT R&D-samenwerkingsprojecten subsidie.

Subsidiebijdrage:

Kleine R&D-samenwerkingsprojecten minimaal € 50.000,- tot maximaal € 200.000,- per project

Grote R&D-samenwerkingsprojecten minimaal € 200.000,- tot maximaal € 350.000,- per project

Aanvraag periode:

1 juni tot en met 13 september 2022

Eurostars

Mkb’ers die nieuwe processen, diensten of producten willen introduceren op de markt, kunnen een aanvraag doen op het Eurostars programma. Deze subsidie ondersteunt marktgerichte technologische ontwikkelingen, waarbij de mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars-land samenwerkt. Lees hier meer over de details van het programma en de lijst van Eurostars-landen.

Subsidiebijdrage:

Bijdrage tussen de 25 en 50% met een maximum van € 500.000,- per project

Aanvraag periode:

13 juli tot en met 15 september 2022

Horizon Europe Werkprogramma 2021 – 2022

Het budget voor het Horizon Europe Werkprogramma 2021 – 2022 word met bijna € 562 miljoen verhoogd. Hierdoor zijn er 17 nieuwe subsidiegroepen die interessante financieringsmogelijkheden bieden voor projecten die aan oplossingen werken voor de vijf EU-missies: Kanker, Aanpassing aan de klimaatverandering, Herstel van onze wateren, Klimaat neutrale en slimme steden, Bodemgezondheid en voedsel. Vind hier meer informatie over het Horizon Europe Programma.

Innovation Fund

Is uw organisatie, alleen of in samenwerking met andere partijen, een innovatieproject aan het opzetten dat gericht is op koolstofarme technologieën? Dan kunt u een subsidie aanvragen vanuit het Europese Innovation Fund voor groot- of kleinschalige projecten die nieuwe stappen zetten in het ontdekken van CO2-reducerende of koolstofarme technologieën. Meer weten? Vind hier alle informatie over het Innovation Fund.

Subsidiebijdrage:

Grootschalige investeringsprojecten – CAPEX van meer dan € 7,5 miljoen

Kleinschalige investeringsprojecten – CAPEX van minder dan € 7,5 miljoen

Aanvraag periode:

Tot en met 31 augustus 2022

Zoekt u nog partijen om mee samen te werken of heeft u behoefte aan een kantoor of laboratorium voor een nieuw project in een kennisintensieve omgeving? Neem dan contact op met Kadans Science Partner. Interesse in ons partner netwerk en de vele voordelen die dit meebrengt? Kijk dan vooral op onze partner pagina!