Softwareleverancier Kubion is overgenomen door branchegenoot DataBalk. Kubion is met haar platform IRIS gespecialiseerd in digitale dienstverlening voor corporaties. Het 45 medewerkers tellende bedrijf bedient ruim 700.000 verhuureenheden en is daarmee marktleider op het gebied van klantenservice.

DataBalk ontwikkelt Verhuur en ERP op basis van Microsoft 365 voor de corporatiesector. De overname van Kubion zorgt ervoor dat het CRM-platform van DataBalk onder andere wordt uitgebreid met App en Web. De producten van Kubion blijven onder het label van DataBalk ondersteund en leverbaar voor elke corporatie.

Voormalig eigenaar Frank Blom is blij met de overname: “Onze producten, kennis en expertise zijn een waardevolle aanvulling op het portfolio van DataBalk. Het Microsoft 365 Customer Engagement platform is de basis voor het nieuw ontwikkelde corporatie CRM-platform. Hierdoor hoeven we niet alles zelf meer te ontwikkelen en kunnen we maximaal profiteren van de beschikbare innovatie. Deze mogelijkheden voor de gezamenlijke doorontwikkeling zijn veelbelovend.”

Verkoopmanager Jan-Ernst Sandifort ziet onder de vlag van DataBalk veel extra potentieel. “We kunnen nu meer klantprocessen van begin-tot-eind ondersteunen. Daarnaast bieden de innovatieve producten van DataBalk veel mogelijkheden voor corporaties.”