Op Wageningen Campus is de ontwikkeling van Plus Ultra II, de opvolger van het succesvolle bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra, in volle gang. Nu is het ontwerp van Plus Ultra II beloond met het BREEAM-NL EXCELLENT certificaat voor duurzaamheid.

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra II zijn gemaakt heeft duurzaamheid altijd een prominente rol gespeeld. BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen waarbinnen alle aspecten van de ontwikkeling duurzaam benaderd worden. Het ontwerp voldoet daarmee aan zeer hoge eisen. Zo wordt Plus Ultra II uitgerust met een compleet zonnepanelendak en intelligente luchtbehandelingsinstallatie, worden er natuurlijke materialen gebruikt en gebruiken de primaire voorzieningen van het gebouw geen fossiele brandstoffen. Het nieuwe gebouw past daardoor perfect binnen de groene campus van Wageningen en het innovatie ecosysteem.

Plus Ultra II brengt innovatieve bedrijven, startups, scale-ups en student-starters samen rond de thema’s voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid. Het gebouw telt vier verdiepingen en wordt ruim 10.500 m2 groot. Met een brug wordt het nieuwe gebouw fysiek verbonden met Plus Ultra, waardoor de inmiddels gevormde community verder kan groeien. In oktober werd het hoogste punt van Plus Ultra II bereikt.

Kadans heeft als doel samen te werken met universiteiten en organisaties door heel Europa, om samen één sterk kennisintensief ecosysteem van science parks te creëren. Daarbij hoort de ambitie om in de nabije toekomst meer duurzame multi-tenant gebouwen aan haar internationale netwerk toe te voegen.