Sinds de start in juni 2021 is op Campus Groningen locatie Zernike Campus de ontwikkeling van Plus Ultra Groningen in volle gang. Het ontwerp van het gebouw is nu beloond met het BREEAM-NL Excellent certificaat voor duurzaamheid.

Vanaf de start van de ontwerpplannen voor Plus Ultra Groningen is duurzaamheid altijd belangrijk geweest. Het gebouw wordt dan ook met een hoge duurzaamheidsambitie ontwikkeld. Die ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Zo voorziet een ruim PV-panelendak het gebouw van elektrische energie en is er geen gasaansluiting. Verder draagt de flexibiliteit van het gebouw bij aan het circulaire gedachtengoed en de toekomstbestendigheid. Vanwege al deze duurzaamheidsmaatregelen die mee zijn genomen in het ontwerp heeft de Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat toegewezen aan Plus Ultra Groningen.

Plus Ultra Groningen biedt ca. 10.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen die samen met Kadans Science Partner en Campus Groningen willen bouwen aan een sterke community. Onderzoek en innovatie op het gebied van energie, technologie en duurzaamheid wordt dé verbindende kracht tussen alle gebruikers.

Plus Ultra Groningen maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. Zo wordt samenwerking tussen kennisintensieve organisaties gestimuleerd om samen aan een betere toekomst te werken.