Kadans Science Partner is blij een nieuw lid te mogen verwelkomen bij Plus Ultra Utrecht: QVQ. Zij zijn de tweede huurder die een huurovereenkomst heeft getekend voor het nieuwste life sciences gebouw dat momenteel in ontwikkeling is op het Utrecht Science Park.

QVQ is jouw one-stop shop voor betaalbare hoge kwaliteit single domain antilichamen. Hun maatwerkprojecten worden op maat gemaakt voor elke klant op basis van een breed scala aan diensten, waaronder lama-immunisatie (in samenwerking), bouw van phage display-bibliotheken, selectieprocedures op maat, productie van VHH, gewoon of uitgerust met verschillende tags in bacteriën en gist.

Het QVQ team streeft ernaar om haar uitgebreide ervaring te gebruiken om single domain antibody technologie beschikbaar te maken voor de grootst mogelijke gebruikersgroep. Nauwe samenwerking met top academische onderzoeksgroepen en industriële partners zorgen voor hoogwaardige diensten en validatie van topkwaliteit reactanten.

Op de bovenste verdieping van Plus Ultra Utrecht zal QVQ haar diensten uitvoeren met een adembenemend uitzicht, volledig geïntegreerd blijven in het bloeiende ecosysteem van Utrecht Science Park en voldoende ruimte hebben om haar groeiambities waar te maken.

“We zijn verheugd om een waardevolle partner te blijven van de Utrecht Science Park gemeenschap, enthousiast om de Kadans Plus Ultra gemeenschap te verkennen en we kijken ernaar uit om te verhuizen naar de state-of-the-art faciliteiten die ons zullen helpen om onze single domain antibody discovery diensten te blijven leveren om topwetenschappers en ondernemers in staat te stellen een impact te maken op de samenleving”, zegt Edward Dolk, CEO van QVQ.

De oplevering van Plus Ultra Utrecht is gepland voor 2025. In de tussentijd zijn QVQ en Kadans begonnen met het inrichtingsproces om de perfecte onderzoeksomgeving te creëren die is afgestemd op de specifieke behoeften van QVQ.

Plus Ultra Utrecht

Het nieuwe Plus Ultra Utrecht wordt momenteel gebouwd op het Utrecht Science Park, het kloppende hart van de meest concurrerende regio van Europa. Het park brengt kennis uit het bedrijfsleven, de industrie en de academische wereld samen om gezondere, veiligere en duurzamere steden te ontwerpen en te creëren voor nu en voor volgende generaties. Het gebouw biedt ongeveer 23.000 m² toekomstbestendige laboratorium- en kantoorfaciliteiten en is gericht op innovatieve start-ups en scale-ups die actief zijn in Life Sciences & Health. Op maat gemaakte faciliteiten bieden mogelijkheden om collega-ondernemers en wetenschappers te ontmoeten, met elkaar in contact te komen en samen te werken binnen een actieve community.

Wereldwijd bereik met een lokaal gevoel

Plus Ultra Utrecht maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans dat innovatieve organisaties verbindt op 27 science parks in Europa. Dit geeft lokale organisaties toegang tot talent, onderzoek of kapitaal op internationaal niveau. Het brengt mensen samen om oplossingen te vinden voor de grootste uitdagingen in de wereld.