Rotterdam Science Cluster

Genetische doorbraken, mogelijk gemaakt door AI

Rotterdam Science Cluster

Genetische doorbraken, mogelijk gemaakt door AI

Teun Lebbink is Commercial Manager bij Kadans Science Partner. Teun zal zich toeleggen op de verdere invulling van de TripleO Campus te Breda en de Kadans portefeuille in het westen van Nederland. Hij is mede verantwoordelijk voor de acquisitie- en groeidoelstelling van Kadans. Na de opleiding HTS Technisch bedrijfskader heeft hij ook nog de NVM SOM makelaardij opleiding gevolgd. Teun heeft als bedrijfsmakelaar o.a. gewerkt bij LBB-Naber en KIN makelaars.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie in het nummer 1 DNA-onderzoek cluster van Nederland?

Teun Lebbink
M: +31 (0)610731043 E: t.lebbink@kadans.com

Rotterdam Science Cluster: Het epicentrum van genomics en DNA-onderzoek

Broedplaats voor medische vooruitgangen

In de schaduw van de indrukwekkende en welbekende skyline van Rotterdam bevindt zich een wereld van medische innovatie en wetenschappelijke vooruitgangen, in het bijzonder op het gebied van genomics. Rotterdam heeft een lange geschiedenis in DNA-onderzoek.

Het is de samenwerking tussen bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen en de overheid in Rotterdam die aan de basis ligt van veel medische innovaties die in deze stad ontstaan en hun weg vinden naar patiënten over de gehele wereld.

Innovatie en vooruitgang gaan hand in hand, en worden alleen maar aangesterkt door de typisch Rotterdamse ‘Make it Happen’-mentaliteit. Door niet eindeloos te vergaderen, maar gewoon aan de slag te gaan zorgt het Rotterdamse Life Sciences ecosysteem voor veel medische vooruitgang,

Samenwerkingen voor een betere toekomst

Rotterdam maakt deel uit van de Medical Delta, een medisch-technologisch samenwerkingsverband tussen 9 onderwijsinstellingen, waaronder het Erasmus MC. Het doel van de Medical Delta is om innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg te bedenken.

Iemand die weet dat samenwerking essentieel is voor succes is Peter van der Spek, hoogleraar Bioinformatica aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum. Hij vertelt waarom hij zijn onderzoek naar de bijdrage van het immuunsysteem en genomen op de functie van vitale organen en verdedigingsmechanismen in ons lichaam nergens anders had kunnen doen dan in Rotterdam. “Het is de integratie van het onderzoek met het ziekenhuis dat Erasmus een zeer unieke plek maakt in het noorden van Europa.”

Ben jij op zoek naar een kennisintensieve ruimte voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Zijn er geen geschikte laboratoria, cleanrooms of pilot plant in jouw omgeving? Of niet op een locatie waar er een actieve en kennisintensieve community is? Kadans Science Partner heeft de ruimte en kennis paraat, zodat jouw bedrijf of organisatie zich kan focussen op de belangrijke zaken: innoveren en groeien.
ERGO-studie

Een van ’s werelds grootste lopende bevolkingsonderzoeken naar de genetische wortels van chronische ziekten is de ERGO-studie, internationaal bekend als The Rotterdam Study. Professor complexe genetica André Uitterlinden onderzoekt al sinds 1989 bewoners van Ommoord. De DNA-gegevens van deelnemers vormen een waardevolle bron van kennis over de genetische basis van ziekten.

“We weten nu bijvoorbeeld dat specifieke DNA-variaties het risico op bepaalde aandoeningen, zoals oogziekten of osteoporose, kunnen verhogen, terwijl andere variaties juist beschermend werken. Met behulp van deze enorme hoeveelheid informatie zijn we steeds beter in staat om genetische factoren te identificeren die de ontwikkeling van ziekten beïnvloeden. Dit doen we al geruime tijd in samenwerking met tal van onderzoeksinstituten wereldwijd, en dankzij de grote aantallen deelnemers (wereldwijd zijn dat er inmiddels miljoenen) zijn onze gegevens uiterst betrouwbaar.” geeft Uitterlinden aan.

Verbetering van zorg en kwaliteit van leven

Een van de organisaties bezig met onderzoek in Rotterdam is Cerba Research (voorheen Viroclinics), tevens huurder van Kadans in de Rotterdam Science Tower. Zij doen klinische en preklinische studies om de ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins ter preventie en behandeling van virusinfecties te ondersteunen. Door de biofarmaceutische sector te voorzien van geavanceerde diagnostiek en diverse diensten en adviezen, werkt Cerba Research mee aan het verbeteren van de gezondheid van de mens.

Ben jij op zoek naar een kennisintensieve ruimte voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Zijn er geen geschikte laboratoria, cleanrooms of pilot plant in jouw omgeving? Of niet op een locatie waar er een actieve en kennisintensieve community is? Kadans Science Partner heeft de ruimte en kennis paraat, zodat jouw bedrijf of organisatie zich kan focussen op de belangrijke zaken: innoveren en groeien.

Jouw organisatie in het Rotterdam Science Cluster?

Rotterdam Science Tower werd in 1975 gebouwd en ontworpen door het in de VS gevestigde, veelgeprezen architectenbureau Skidmore, Owings Merrill (SOM). Rotterdam Science Tower heeft een hoogte van ca. 95 meter en grootte van ca. 32.700 m², verdeeld over 21 toegankelijke verdiepingen. De grote kozijnen en een natuurstenen buitenkant maakt het tot een echte landmark. Op de begane grond is een moderne en ruime lobby met receptie, restaurant en een gemeenschappelijke ruimte te vinden. In Rotterdam Science Tower is een hoog service- en facilitair niveau aanwezig.

Rotterdam Science Tower

Met een hoogte van ca. 95 meter en een natuurstenen buitenkant is de Rotterdam Science Tower een echte landmark in de omgeving. Het totale gebouw beslaat zo’n 32.700 m² en is recent duurzaam gerenoveerd. Elke verdieping van de Rotterdam Science Tower biedt ca. 1.500 m² aan laboratorium- of kantoorruimte. Die tijdens de fit-out omgezet kan worden in jouw ideale werkomgeving.

Meer weten over Rotterdam Science Tower? Download nu onze brochure!

Ik wil meer
informatie

Ik wil meer
informatie