Cleanroom bouwen of huren

Op maat gemaakt

Cleanroom ontwikkelen, of huren?

Bij Kadans kunt u cleanrooms laten bouwen en huren, eventueel met andere faciliteiten. Alles op maat. U kunt een compleet eigen pand door Kadans laten ontwikkelen en bouwen. Een pand met geconditioneerde ruimten zoals een cleanroom en eventuele andere kennisintensieve ruimtes. Een pand dat geheel naar uw wensen en eisen is ontwikkeld en gebouwd en waar u de enige huurder wordt. Of u huurt een cleanroom in een van onze science bedrijfsverzamelgebouwen waarvan er een aantal ook een incubator functie hebben. Bij Kadans is, dankzij de unieke integrale aanpak, alles mogelijk!

Kadans heeft in Nederland diverse gebouwen ontwikkeld, gebouwd en in beheer met door Kadans gebouwde cleanrooms. Heeft u een specifieke locatie op het oog waar u graag uw nieuwe pand met cleanroom en andere R&D faciliteiten wilt laten bouwen? Kadans kan u van A tot Z van dienst zijn. We gaan graag met u aan tafel om u te informeren over de mogelijkheden en onze expertise te delen. Lees verder of vul het contactformulier op deze site in en we maken snel een vrijblijvende afspraak met u.

Cleanroom bouwen

U wilt een pand met cleanroom laten bouwen? In een te renoveren gebouw of nieuwbouw? Door een specialist die het gebouw voor u ook kan ontwikkelen, financieren en beheren? Een partner waar u uw ‘eigen’ gebouw met cleanroom en andere faciliteiten van huurt? Inclusief alle benodigde specifieke vergunningen? Dan bent u bij Kadans aan het juiste adres.

Kadans kan voor u op maat een bedrijfsgebouw met cleanroom of meerdere cleanrooms realiseren. Voor veel kennisintensieve bedrijven in Nederland ontwikkelt en exploiteert Kadans het vastgoed. Deze gebouwen worden op maat voorzien van een pilot plant, laboratorium, geconditioneerde ruimte, multifunctionele R&D ruimte en kantoor-, vergader en presentatieruimten. Kadans is al vele jaren dé vastgoedpartner voor R&D-afdelingen van kennisinstellingen, onderwijsinstellingen en kennisintensieve bedrijven in innovatieve (top)sectoren, zoals Food, Life Sciences, Health, Living Environment, Biotechnology, Biobased en High Tech Semicon.

Hoogwaardig en duurzaam

Voor Kadans spreekt het vanzelf dat cleanrooms en andere faciliteiten hoogwaardig en duurzaam moeten zijn en de ideale indeling moeten hebben. Als u referenties wilt van de gebruikers van de door Kadans gebouwde en ingerichte cleanrooms, dan horen we dat graag van u. Mogelijk kunnen we voor u ook een bezoek regelen aan een cleanroom zodat u met eigen ogen kunt zien hoe de bouw en inrichting van een cleanroom bij Kadans gerealiseerd wordt.

Een cleanroom huren?

Heeft u behoefte aan een cleanroom of andere geconditioneerde ruimte? Maar kunt u deze niet zelf bouwen? De dienstverlening van Kadans is breed en op maat. Zo kunt u door Kadans een gebouw met cleanroom of andere faciliteiten laten bouwen om vervolgens te huren, of u huurt een ruimte met cleanroom in een verzamelgebouw van Kadans.

In de Kadans verzamelgebouwen kunnen huurders kiezen uit een totaal pakket aan diensten, waaronder werkruimte, faciliteiten (laboratorium, cleanroom, multifunctionele onderzoekrsuimte, pilot plant), coaching, advies, financiering en toegang tot een waardevol netwerk. Bij Kadans gaat de dienstverlening verder dan alleen het verhuren van een cleanroom.

Cleanroom huren in science verzamelgebouw?

In Nijmegen en Wageningen beschikt Kadans over een paar gebouwen waar sciencebedrijven zijn gevestigd en een cleanroom van Kadans gehuurd kan worden. Dit betreffen onder andere het BioPartner Center in Wageningen, Novio Tech Campus in Nijmegen en Plus Ultra op Wageningen Campus.

Indien u een cleanroom in Wageningen of Nijmegen wilt bezichtigen dan maken we graag een afspraak met u. Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Wat is een cleanroom?

Volgens de NEN-EN-ISO 14644-1 norm is een cleanroom een ruimte waarbinnen de concentratie van in de lucht zwevende verontreinigingen wordt beperkt tot gespecificeerde grenzen. Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving. De luchtdruk in een cleanroom is hoger dan in de ruimten buiten de cleanroom om ervoor te zorgen dat ‘vuile’ lucht niet naar binnen kan.

Waar heb je een cleanroom voor nodig?

Als je producten moet produceren of behandelen die kwetsbaar zijn kan een cleanroom al een uitkomst bieden. Maar ook als medewerkers handelingen uit moeten voeren die kritisch zijn en er slechts een minimum aan stofdeeltjes in de ruimte aanwezig mag zijn, is een cleanroom vaak gewenst of verplicht.

Cleanroom klasse? Wat zijn ISO normen voor cleanrooms?

De ISO norm voor cleanrooms, ISO 14644-1 bestaat uit meerdere klasses, namelijk ISO klasse 1 t/m ISO klasse 9. Iedere klasse heeft zo zijn eigen maximale hoeveelheid concentratie stofdeeltjes, afhankelijk van de grote van deze deeltjes. Cleanrooms zijn dus geclassificeerd volgens het aantal deeltjes van een maximale omvang per hoeveelheid lucht.

Welke cleanroom inrichting is voor mij het beste?

Cleanrooms zijn er in vele vormen en maten. Met onze focus op en ervaring in het verhuren van multifunctionele bedrijfsruimte voor science bedrijven, kan Kadans u als geen ander adviseren bij de opzet of de inrichting van een clean room. Daarbij spelen het werkproces en de normen en eisen welke gelden in uw productieomgeving de belangrijkste rol.

Welke cleanroom voor u het beste is hangt af deze en meer factoren. Denk aan uw producten, de mensen en handelingen die zij uit moeten voeren, hoe kiem- en stofarm de omgeving moet zijn, de wettelijke eisen en regelgeving, en bepaalde regels zoals de Good Manufacturing Practice (EU GMP) waaraan uw organisatie zich mogelijk wil houden. Kadans kent de eisen die u aan de zeer zuivere werkomgeving stelt als geen ander en is in staat u optimaal te adviseren en faciliteren.

Good Manufacturing Practices locatie

Good Manufacturing Practices is een manier van het produceren voor de humane, veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. De GMP levert een organisatie of bedrijf een aantal handvaten waar die aan moet voldoen om de kwaliteit en voedselveiligheid van het product te waarborgen.

Eisen

Deze handvaten hebben betrekking op de procedures binnen het bedrijf, documentatie, personeel en productiefaciliteiten. Het laatste is waar Kadans in beeld komt. Wij kunnen uw ruimte inrichten zodat deze voldoen aan de GMP eisen.

Good Manufacturing Practices locatie huren

Bent u opzoek naar een GMP productielocatie voor uw bedrijf of organisatie. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder. Kadans is momenteel gevestigd op 24 campussen in Europa. Als u uw eigen locatie wilt ontwikkelen met laboratorium, pilot plant of R&D ruimte, dan kan Kadans dat ook voor u realiseren!