Contact

MindAffect ontvangt investering voor ontwikkeling ALS-communicatie

MindAffect ontvangt investering voor ontwikkeling ALS-communicatie

Startup MindAffect, huurder van Kadans Science Partner in Nijmegen, heeft een Nederlandse investering van een miljoen euro binnengehaald. In Gebouw M, gelegen op Novio Tech Campus, werkt het bedrijf aan een technologie waarmee locked-in patiënten, zoals mensen die lijden aan ALS, weer kunnen communiceren. ALS is een aandoening van het zenuwstelsel waardoor patiënten steeds minder controle hebben over hun spieren.

MindAffect werd in 2017 opgericht en komt voort uit het Donders Instituut van de Radboud Universiteit. Hun uitvinding registreert specifieke hersenactiviteit om te bepalen waar iemand naar kijkt, waarmee een computer kan worden aangestuurd. 
Peter Desain, professor kunstmatige intelligentie aan de Radboud Universiteit, vertelt wat de uitvinding kan betekenen. “Patiënten die als gevolg van bijvoorbeeld ALS of een herseninfarct niet meer in staat zijn om te bewegen en te praten, kunnen door gebruikmaking van onze technologie weer communiceren met hun dierbaren.” 

De techniek die MindAffect heeft ontwikkeld, borduurt voort op onderzoek dat deels is bekostigd door internationale ALS-organisaties. Het geld van de Nederlandse durfinvesteerders komt daarbovenop.

Inloggen huurders
Inloggen huurders