Contact

utrecht science park


Utrecht Science Park

Utrecht Science Park

Over Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is de grootste concentratie van kennisintensieve instellingen en bedrijven van Nederland en laat de grootste procentuele groei van werkgelegenheid zien, samen met TU/e Campus. Utrecht Science Park is gelegen aan de oostkant van Utrecht en is meer dan 300 hectare groot. Er zijn ruim 105 nationale en internationale organisaties en bedrijven gevestigd. De focus van het Utrecht Science Park ligt op een gezonde en duurzame maatschappij en Utrecht is binnen de domeinen Life Sciences & Health en Duurzaamheid de meest competitieve regio binnen Europa.

Utrecht Science Park kent de hoogste concentratie van kennisinstellingen op een klein oppervlak. Op dagelijkse basis zijn er ruim 26.000 medewerkers en bijna 51.000 studenten actief op de campus. De Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn als kennisinstellingen verweven met het Utrecht Science Park. De korte afstand tot expertise en kennis en de aanwezigheid van talent maakt Utrecht Science Park een gewilde plek voor kennisintensieve bedrijven. Buiten onderwijsgebouwen biedt het Utrecht Science Park ook 2.500 studentenwoningen en voorzieningen zoals vergaderfaciliteiten, horeca, winkels en sportaccommodaties.

Sinds 2015 zijn verschillende renovaties en nieuwbouwprojecten uitgevoerd. Genmab verruilde de Life Sciences Incubator voor hun nieuwe Genmab Research & Development Center, waarmee ze illustratief zijn voor de groei die partijen door kunnen maken binnen het Utrecht Science Park. Genmab wordt door Kadans gefaciliteerd op het Utrecht Science Park.

De bereikbaarheid van Utrecht Science Park is bijzonder goed. Vanaf Centraal Station Utrecht, het belangrijkste knooppunt van Nederland, rijdt elke 3 minuten een bus naar het Utrecht Science Park en sinds begin 2018 is een speciale tramverbinding gerealiseerd. Door de centrale ligging van Utrecht is het Utrecht Science Park goed bereikbaar met de auto. Parkeren kan verspreid over het Utrecht Science Park. Voor verdere parkeerruimte wordt verwezen naar een parkeerplaats buiten het centrum, waarna met het OV of een speciale campusfiets de bestemming snel is bereikt. 


Kadans faciliteiten op Utrecht Science Park

Bel me terug
* Verplichte velden
Inloggen huurders
Inloggen huurders