Kadans Science Partner is verheugd LeydenJar te mogen verwelkomen in Plus Ultra Leiden. LeydenJar heeft een langjarige huurovereenkomst getekend en verhuist van haar huidige locatie op het Leiden Bio Science Park naar een grotere ruimte in Plus Ultra Leiden om daar één van de grootste batterij laboratoria van Nederland te bouwen.

LeydenJar, een start-up die zich bezighoudt met nieuwe batterijtechnologie, heeft onlangs €22 mln opgehaald bij investeerders voor de verdere ontwikkeling en productie van hun batterijtechnologie. De investering is een enorme stimulans voor het bedrijf om hun capaciteit te vergroten. De verhuizing naar Plus Ultra Leiden en het opzetten van een batterijlaboratorium is een belangrijk onderdeel om de groei van het bedrijf voort te zetten en de batterijtechnologie verder te ontwikkelen voor een duurzamere toekomst.

De technologie van LeydenJar zorgt voor batterijen met 70% meer energiedichtheid dan de beste batterijen die momenteel op de markt zijn. Dit maakt elektrische auto’s met een veel grotere actieradius mogelijk, smartphones die minder vaak hoeven te worden opgeladen of zelfs elektrisch aangedreven vliegtuigen. Het uiteindelijke doel is om de energietransitie te versnellen.

“Leiden is voor ons een natuurlijke thuisbasis geweest, dat onze groei heeft gefaciliteerd in opvolgende locaties in PLNT, Meelfabriek, BioPartner en nu Plus Ultra. We zijn blij dat we de volgende stap kunnen zetten in het stimuleren van batterij-energie, als erfgoed van de oorspronkelijke LeydenJar, in 1745 in Leiden uitgevonden door Pieter van Musschenbroek,” zegt Christiaan Rood, CEO van LeydenJar.

“We zijn blij LeydenJar te mogen verwelkomen in Plus Ultra Leiden. Het bedrijf is met zijn duurzame technologie een geweldige aanvulling op het ecosysteem van Kadans en het Leiden Bio Science Park, omdat we met z’n allen werken aan een betere toekomst. We kijken ernaar uit om hun verdere groei te faciliteren,” aldus Johan van Gerven, Associate Director Acquisition & Development van Kadans Science Partner.

Plus Ultra Leiden wordt het nieuwe R&D en business center op het Leiden Bio Science Park specifiek gericht op life sciences en duurzaamheid. Door het realiseren van vele mogelijkheden voor ontmoetingen en evenementen wordt kennisuitwisseling bevorderd en samenwerking tussen start-ups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven en kennisinstellingen geïnitieerd. Daarnaast wordt elke organisatie onderdeel van het uitgebreide internationale netwerk van Kadans, waarbij naast de huisvesting diverse diensten worden aangeboden. Plus Ultra Leiden is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting later dit jaar worden opgeleverd.