Contact

Duurzaamheid Plus Ultra

Voor Plus Ultra is een speciale Solar Edge pagina opgezet. Via deze pagina wordt weergegeven hoeveel energie de zonnepanelen op het dak opwekken. Daarbij wordt aangegeven hoeveel CO2-emissie er bespaard is en hoeveel gloeilampen hiermee van energie kunnen worden voorzien. Een interessante en leuke real-time webpagina over de duurzaamheidsgegevens van Plus Ultra! Benieuwd? Via het logo aan de rechterkant gaat u naar de webpagina, of klik hier.

Solar Edge, duurzaamheid in cijfers!

Duurzaamheid Plus Ultra, Breeam, Solar Edge

Duurzaamheid van begin tot eind

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra zijn gemaakt heeft het thema ‘duurzaamheid’ altijd een prominente rol gespeeld. Volgens de richtlijnen van de BREEAM-systematiek is Plus Ultra vanaf het eerste moment ontworpen met dit thema in het achterhoofd. BREAAM is een fijne werkwijze waarbinnen alle aspecten van een ontwerp-, realisatie en exploitatieperiode van een ontwikkeling aandacht krijgen. Vaak wordt duurzaamheid geassocieerd met ‘groen’ en ‘verminderd energieverbruik’, maar duurzaamheid volgens BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen. Op aspecten van ‘gebouwmanagementinformatie’, ‘gezondheid’, ‘energie’, ‘transport’, ‘watergebruik’, ‘materiaalgebruik’, ‘afval’, ‘transport’, ‘ecologie’ en ‘vervuiling’ is extra nadruk gelegd bij de ontwikkeling van Plus Ultra. Zo liggen er op het dak van Plus Ultra ruim 200 zonnepanelen waardoor het energieverbruik sterk wordt gereduceerd. Tevens is er sprake van een flexibel luchtbehandelingsinstallatie die dusdanig is ontworpen dat er minder materialen noodzakelijk zijn geweest, zonder afbreuk te doen aan functionaliteit. Verder is bij het ontwerp van Plus Ultra gekozen om vooral natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout, glas en beton.

Plus Ultra heeft daarnaast zeer ruime indelingsmogelijkheden. De indeling van de ruimten wordt namelijk altijd in overleg gemaakt met de daadwerkelijke gebruikers van de ruimten. Zodoende worden er nooit ruimten gemaakt die later (op verzoek van de gebruiker) weer moeten worden aangepast. Dit zou immers een kostenpost en onnodige investering zijn. Deze middelen kunnen beter ingezet worden om de kwaliteit van Plus Ultra nog verder te verbeteren.

Voor een uitgebreide uitleg over de duurzaamheid binnen Plus Ultra is een document opgesteld. Dat document kunt u hier vinden.

BIM installaties Plus Ultra Wageningen

Bel me terug
* Verplichte velden
Plus Ultra was finalist bij de verkiezing Gebouw van het Jaar 2016
Inloggen huurders
Inloggen huurders