Contact

Plus Ultra: incubator en bedrijfsverzamelgebouw

To the point

Locatie
Oppervlakte
BREEAM-NL
Parkeerplaatsen
Opening

:
:
:
:
:

Wageningen Campus
Ca. 7.500 m²
Excellent
130
16 mei 2017


De opgave

Tegenover ORION op Wageningen Campus is een broedplaats ontwikkeld voor startende en volwassen kennisintensieve bedrijven en instellingen. Eind 2015 is Plus Ultra opgeleverd, waarin synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie tussen de verschillende bedrijven kernwaarden zijn. Iedereen in dit gebouw deelt kennis en werkt samen aan nieuwe ontwikke­lingen. Openheid, transparantie, communicatie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol.

Plus Ultra beschikt over circa 7.500m² aan laboratoria, cleanrooms, pilot plants, geconditioneerde ruimten, multifunctionele onderzoeksruimten, technohallen, vergaderzalen, presentatieruimten en kantoren. Ook zal er een incubatorfunctie gerealiseerd worden waar ondersteuning, innovatie en ontwikkeling centraal staat. De naam van het gebouw sluit hier naadloos op aan.  ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Plus Ultra is een reactie op het bekende historische opschrift ‘Non Plus Ultra’ wat Hercules liet plaatsen op twee zuilen langs de Straat van Gibraltar. De zuilen op zowel het Afrikaan­se als het Europese vasteland markeerden het einde van de wereld ‘voorbij dit punt is er niets meer’. Keizer Karel V, die al vanaf 1516 als Karel I koning van Spanje was, koos ‘Plus Ultra’ als wapenspreuk als variatie op Non Plus Ultra. Onder Karels bewind kende Spanje een enorme koloniale expansie en met het nieuwe motto wilde hij aangeven dat de Straat van Gibraltar niet langer het einde van de wereld was en dat Spanjes ambities verder reikten. Plus Ultra symboliseert sindsdien de gedrevenheid om verder te gaan, meer te onderzoeken en altijd nieuwsgierig te blijven. Dit vormt zonder meer de es­sentie van dit nieuwe onderzoeksgebouw.

Het unieke ontwikkelconcept van Kadans is ook op Plus Ultra van toepassing. Dit betekent dat ieder huisvestingsvraagstuk van de gebruiker kan worden ingepast in het ontwerp van Plus Ultra. Dit kan ook nog nadat het gebouw is opgeleverd, zodat altijd maatwerk kan worden geleverd.

Plus Ultra is, na de ontwikkeling van het R&D centrum van Friesland Campina, als tweede ontwikkeling op de business strip van Wageningen Campus gerealiseerd. Wageningen Campus is sinds 2007 de thuisbasis van Wageningen UR. Deze onderwijs en onderzoeksorganisatie staat internationaal in de top 3 binnen haar domein dat zich richt op gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen UR is met meer dan 5.500 medewerkers en zo’n 10.000 studenten, gericht op het tot waarde brengen van haar kennis en onderzoeksresultaten binnen de gouden driehoek. Deze intensieve samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen krijgt ook vorm bij de doorontwikkeling van Wageningen Campus en het versterken van het ondernemersklimaat.    

Het BREEAM Excellent document (gebouwinformatie) is geüpdatet. Dit document kunt u rechts in de kolom (blauwe buttons) eenvoudig downloaden.

De installaties van Plus Ultra zijn volledig in BIM uitgewerkt. Klik hier of ga naar de pagina duurzaamheid waar u de film over het BIM verhaal kunt bekijken.


Virtueel binnenkijken in Plus Ultra!

Kadans Science Partner heeft een speciale virtuele tour laten maken van Plus Ultra!

Daarmee is het mogelijk om een indruk te krijgen van het gebouw door rond te lopen door het atrium, de trap naar boven te nemen en te stoppen in de ontmoetingsruimten. Het is ook mogelijk om op de bovenste verdieping een ronde te lopen door de gangen.

Rondkijken kan door op het beeld hiernaast te navigeren met de muis. Via de trappen is het mogelijk tot de vierde verdieping te gaan en daar rond te lopen! De tour is ook te bekijken op een telefoon of tablet via Google Maps.Bel me terug
* Verplichte velden

Foto's Plus Ultra

Hier zijn meerdere foto's weergegeven van Plus Ultra, de incubator op Wageningen Campus. Door op de afbeelding te klikken verschijnt een vergrootte weergave. Daarnaast kunt u eenvoudig met het pijltje navigeren tussen de verschillende afbeeldingen.Plus Ultra Wageningen, Wageningen Campus
Vergroten »
Inloggen huurders
Inloggen huurders